fredag 22. juli 2016

Kan man dra på Isogaisa uten penger?

Kan man dra på Isogaisa uten penger? Er du blakk som en kirkerotte, og har veldig lyst til å dra på Isogaisa, og aller helst delta på mest mulig? Er det virkelig mulig? Svaret er JA! Det er ingen problem! Bare gjør følgende:

1. Skriv på Facebook siden at du trenger skyss til Isogaisa. Følg samtidig med på hva andre skriver, kanskje det allerede er noen som skal dit.

2. Meld deg som frivillig, få dermed et gratis festivalpass.

3. Mat får du den dagen du er frivillig. De andre dagene kan du jo "tilfeldigvis" gå på besøk til noen som lager mat. Gå etter lukta. Få med ganske tidlig i samtalen at du ikke har spist i dag, og at du er blakk. Snille Isogaisadeltakere har stort hjerte og ofte stort matbudsjett. Forøvrig selger dem nudler for 10 kr pakken på butikken i Lavangen. Overtal noen til å kjøre deg dit. Følg også med når matsalget stenger. Da kan det være mat igjen som ikke kan lagres til dagen etter. Meld deg frivillig til å "rydde unna" maten.

4. De fleste kurs, seremonier og workshops er gratis å delta på. Følg med i programmet hvilke kurs/workshops som koster penger å delta på, styr elegant utenom.

5. Ha alltid en turkopp tilgjengelig, gå med den "tilfeldigvis" i handa hvis du ser noen koker kaffe/te.

6. Når du skal overnatte så legg deg på et reinskinn i en av sidelavvuene. I tillegg legger du to reinskinn over deg, da fryser du garantert ikke.

 7. Dusj er for feiginger. Men hvis du allikevel absolutt må dusje så bruk hageslagen som ligger der. Meld deg gjerne på svettehytteseremonien før du dusjer. Da blir du varm nok til å dusje i kaldvatn. Men et forfriskende bad i havet er heller ikke å forakte. Sjøvann skal være godt for huden, sies det.  Hvis du er avhengig av å dusje i varmvatn (pyse) så lat som du bor på Ungdomshuset UL Fram og følg med bussen dit. Der finnes både dusj og kjøkken. Da kan du samtidig koke nudlene.

8. Følg med når det skal være seremonier der gratis drikke inngår. For eksempel chagaseremoni eller sjokoladeseremoni. Meld deg frivillig til å hjelpe til med å dele ut drikken. Da vil ingen synes det er rart om du "prøvesmaker" et par kopper ekstra.

 9. Husk å avtale heimturen før festivalen. Hvis du ikke rekker å gjøre det, så har du jo påskudd til å gå rundt på festivalen og henvende deg til alle de søteste damene, eller stiligste mannfolkene, uten at du blir mistenkt
                                              for å være på sjekkern...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar