tirsdag 21. juni 2016

Tilbake til nettbutikk
og flyttetilbud på chagaVi er på plass i Hesjevik, Lavangen! 
 
Ungene har funnet seg til rette i den samiske barnehagen. For første gang får bror og søster være sammen hele dagen. Personalet er fantastiske, de snakker samisk hele dagen. Noen av de ansatte har faktisk overbevist ungene om at de ikke forstår norsk i hele tatt. DETTE FUNGERER! I går hørte jeg tydelig at mine søte små kranglet så fillene føk, på samisk! Det endte selvfølgelig med et tredjegrads raserianfall og noen forferdelig protesthyl fra Raija, da broren prøvde å dytte henne ned trappa, men jeg gliste fornøyd da jeg løp og reddet henne. Kjempefornøyd!

Husets tenåring var også kjempefornøyd da hun skjønte det var utmerket internettlinje i huset. Hun har faktisk rukket å bli kjent med sine nye klassekamerater to måneder før hun skal begynne på skolen. Dette via Facebook, Snapchat eller hva no alt heter. Sosiale medier kan faktisk brukes til noe nyttig...

Oppdaga et par småting som virkelig har imponert meg. Skolen dekker faktisk kostnadene med klassetur for elevene. I tillegg har skoleelevene tilbud om å leie slalomutstyr, telt, fjellklær, og annet utstyr for friluftsliv. Gratis!

Småkommunens velsignelse
I Lavangen Kommune bor det vel 1000 innbyggere. Det kan trygt betegnes som en småkommune. Men her fungerer det meste. Oppdaga til min store overraskelse at det finnes et utmerket bibliotek, der de har filmer, lydbøker og selvfølgelig masse andre bøker. Eneste som virka uvanlig var at biblioteket var ubemannet mesteparten av tiden. Man måtte sjøl ordne det når man skulle låne noe. Men tenk for en tillit lånekundene har! Tydeligvis så fungerer det utmerket, hvis ikke har de ikke hatt det slik.


Samboeren min, Beate har allerede ordnet seg jobb her i bygda. Noen mennesker trenger bare å vise sitt blide åsyn, så står jobbtilbudene i kø...


Post i butikk
Går man i butikken her, så hilser alle. Aner ikke hvem som er hvem, men jeg hilser og nikker så blidt jeg kan. Vareutvalget er greit, og prisene stort sett de samme som andre tilsvarende steder. Det finnes til og med et par kaffebord i butikken. Der sitter ofte pensjonister og skravler og ler høgrøstet. Butikken har også posthus. En dag jeg skulle skynde meg å få sendt avgårde chaga som kundene har bestilt, så syntes jeg de fleste stirret litt mer enn det som var vanlig. Men jeg tenkte ikke noe mer over det, var bare glad jeg rakk fristen som er kl 14.00 her i bygda.  Da jeg kom heim sto Beate i gangen rødsprengt av inneklemt latter. "Har du virkelig dratt i butikken i bare stillongsen"!! Det stemte faktisk. Den morgenen hadde jeg bare kledt på meg det som lå nærmest. En gammel mørkeblå og loet stillongs med gylf...

Jeg har virkelig funnet meg til rette i denne bygda!
Tilbake til nettbutikk
og flyttetilbud på chaga


1 kommentar:

  1. hahaha glimrende, det er så bra helt genialt!
    Skulle selv bare hente noe hos en venninne så jeg hoppet på motorsykkelen (gammel veteran med sidevogn) og kjørte pent gjennom bygda og sentrum forbi butikken og hilste på folk.
    Når jeg kom fram og inn døra ser min venninne som også heter Beate på meg og sier " Robin! ka det e du fær å kjøre i ? Kjøre du motorsykkel i pyjamasboksa di?"
    Så jeg kjenner til den på en måte :-)

    SvarSlett